A Kreatív Nyelvtanulás módszertanát Gaál Ottó dolgozta ki 1990-ben, aki huszonhét nyelvből rendelkezik közép ill. felsőfokú nyelvvizsgával.

2023-ban lányával, Gaál Lucával átdolgozta és továbbfejlesztette a tananyagok egyes részeit, aki a Cambridge-i Egyetemen végzett mesterdiplomás nyelvész. Így kettejük közös szerzeménye immár a tananyagok jó része, s ez a munka folyamatosan halad, nyelvről nyelvre, tananyagról tananyagra.

Ma már 16 nyelvet sajátíthat el vele magántanulóként, tanári segítség nélkül.

Mind a 16 nyelvhez elkészült az Év Honlapja díjas Online Gyakorló is, Angol és Német nyelvből a felsőfokú változatok mind tananyagban, mind netes programként elérhetőek.

A tanulás teljesen az alapoktól indul, gondolva mind a kezdőkre, mind az újrakezdőkre.

A tananyagban 12 leckére bontva 8000 idegen nyelvű mondatot találunk – mellettük pedig a magyar fordításukat.

Minden fejezethez tartozik szószedet és nyelvtani magyarázat, melyek segítségével a tanuló hangosan fordítja célnyelvre a tananyag mondatait – ez a módszer lényege.

A kiejtés elsajátítását hanganyagaink segítik, melyeket anyanyelvű tanárok készítettek. A 8000 mondat lefordítása kiváló beszédkészséget alakít ki, a mondatok kétnyelvűsége pedig biztos támpontot ad az önellenőrzésre.

Egy átlagos képességű tanulót heti 4-5 óra tanulással kb. egy év alatt juttathat el a középfokú nyelvvizsga szintjére, de az önálló beszéd egyszerűbb nyelvtannal már 4-6 hónap alatt kialakulhat.

Minden kreatív nyelvtanulónak sok sikert kívánunk!