Diákprogram - minden nyáron új nyelvvizsga!

Kedves Mészáros Kinga, negyedéves vagy az ELTE pszichológia szakán. Tavaly nyáron egy új nyelv tanulására szántad idődet és energiáját, ami jó döntésnek bizonyult, hiszen ősszel sikeres középfokú nyelvvizsgát tettél. Honnan jött az ötlet?
- Egy ismerősömtől azt a tanácsot kaptam, hogy – ha nem feltétlenül muszáj – ne diákmunkával töltsem a nyaraimat. Ehelyett szerezzek inkább olyan extra tudást, amely a diploma után egyedibbé tehet a munkaerőpiacon. Így hosszú távon a diákmunka jövedelmének többszörösét nyerhetem vissza.

Nem rossz gondolat, de azért merész dolog nulláról három hónap után nekimenni a középfoknak, nem gondolod?
- Lehet, de bíztam magamban és a módszerben is. Június 20-án az utolsó egyetemi vizsgám után kezdtem el mindenfajta előtanulmány nélkül az olaszt és szeptember 20-án írtam egy 80%-os középfokú írásbelit.

Gratulálok! Mondanál néhány szót a felkészülésről?
- Kizárólag a Kreatív Nyelvtanulás anyagát használtam, semmilyen kiegészítő nyelvkönyvre nem volt szükségem. Az első két hónapban átvettem a 12 fejezetet, majd szótárral eredeti szövegeket kezdtem olvasni, miközben folyamatosan ismételtem a kreatív tananyagot. Bár kemény munkával, de gyorsan és igen hatékonyan elsajátítható egy idegen nyelv ezzel a módszerrel. Világos, tömör nyelvtanával, életszerű mondataival és az anyanyelvű hanganyaggal könnyen lehet önállóan tanulni. Én otthon, strandon s még utazás közben is használtam.